Verdacht hoog verbruik

Motorblok, cilinderkop enz

Moderator: pietsky

Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor A26O4 » 29 apr 2013, 16:49

Mijn niva verbruikt gek veel. 18,5l/100km om precies te zijn. normaal gezien is het iets van een 11-12l
Ik dacht dat het aan de slepende voorrem zou gelegen hebben, of aan de slechte stappenmotor, de lager is ook gefixt. Na alle problemen opgelost te hebben is mijn gaston wederom leeg op 260km...

Ik ga er dus van uit dat er iets anders scheelt. De motor gedraagt zich normaal, start normaal, toeren normaal vermogen ook normaal. Als ik eens flink aan de gaskabel (zeker 4000tpm) trek klettert er precies wel iets van binnen. Ik heb er vroeger niet op gelet of toen ook al was.

Kan het zijn dat ik een defecte klep heb of zo? Kan ik iets te weten komen met een compressie-test?
Zit ik weer met een kapotte sensor waardoor de ECU teveel brandstof geeft?

De bougies:
Alle 4 met koolstofneerslag op, waarschijnlijk van toen mijn stappenmotor kapot was.
1 van de bougies had een klein beetje olie op de kop. Wat rondsurfen leert mij dat het mogelijks een lekke klepgeleider of zuigerring...

Binnenkort moet ik weer naar de keuring, maar met een dubbel verbruik gaan ze mij zeker afkeuren.
Zeg maar Pieter als dat makkelijker is.
Avatar gebruiker
A26O4
Lid 2015
 
Berichten: 1880
Geregistreerd: 17 aug 2008, 15:33
Woonplaats: Kaprijke
Mijn Niva('s): 1600 87
1600 94
2105 91
2101 77

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor ladanivabelgium » 30 apr 2013, 07:30

pieter, controleer je temperatuursensor eens. Hier kan je zien hoe dat moet:
viewtopic.php?f=19&t=5122
Draco dormiens nunquam titillandus
Avatar gebruiker
ladanivabelgium
Site Admin
 
Berichten: 7368
Geregistreerd: 19 aug 2003, 06:45
Woonplaats: Kessel, België
Mijn Niva('s): Niva 1.9TD
Niva Cabrio restoproject
Niva 1.6 '78 restoproject
Lada 2101

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor steveh » 30 apr 2013, 11:05

Pieter, mijn mono zit ook rond de 17 l hoor.. '
pietsky schreef:Rijden in en met een Lada Niva is een levensstijl die je niet verloochent, daar ben je als Niva rijder gewoon trots op.
steveh
Event team
 
Berichten: 598
Geregistreerd: 13 jun 2012, 17:31
Woonplaats: ranst
Mijn Niva('s): 1.7i '88
1900 D '95
2001 rollende kas !

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor ladanivabelgium » 30 apr 2013, 11:14

ja, een mono, zo'n installatie is maar half z'n gat deftig gestuurd. Een multi moet echt niet boven de 14 uitkomen
Draco dormiens nunquam titillandus
Avatar gebruiker
ladanivabelgium
Site Admin
 
Berichten: 7368
Geregistreerd: 19 aug 2003, 06:45
Woonplaats: Kessel, België
Mijn Niva('s): Niva 1.9TD
Niva Cabrio restoproject
Niva 1.6 '78 restoproject
Lada 2101

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor A26O4 » 30 apr 2013, 19:58

ladanivabelgium schreef:pieter, controleer je temperatuursensor eens. Hier kan je zien hoe dat moet:
http://www.forum.ladanivabelgium.be/php ... =19&t=5122


Temperatuursensor werkt, de ventilatoren draaien. Wat kan dit met mijn verbruik te maken hebben?
Zeg maar Pieter als dat makkelijker is.
Avatar gebruiker
A26O4
Lid 2015
 
Berichten: 1880
Geregistreerd: 17 aug 2008, 15:33
Woonplaats: Kaprijke
Mijn Niva('s): 1600 87
1600 94
2105 91
2101 77

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor ladanivabelgium » 30 apr 2013, 22:20

als je temp sensor altijd bijv 10° doorgeeft aan de ecu draait hij constant op rijk mengsel
Draco dormiens nunquam titillandus
Avatar gebruiker
ladanivabelgium
Site Admin
 
Berichten: 7368
Geregistreerd: 19 aug 2003, 06:45
Woonplaats: Kessel, België
Mijn Niva('s): Niva 1.9TD
Niva Cabrio restoproject
Niva 1.6 '78 restoproject
Lada 2101

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor A26O4 » 01 mei 2013, 07:01

Ah zo, echt de sensor uitmeten dus. Ik ga hem voor de zekerheid toch eens nameten.
Zeg maar Pieter als dat makkelijker is.
Avatar gebruiker
A26O4
Lid 2015
 
Berichten: 1880
Geregistreerd: 17 aug 2008, 15:33
Woonplaats: Kaprijke
Mijn Niva('s): 1600 87
1600 94
2105 91
2101 77

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor ypke » 26 jun 2013, 17:58

heb zelfde euvel, van 1:10 naar 1:7, de CO-meting tijdens de apk (hoe heet dat in belgie) gaf aan dat er veel te veel CO in de uitlaatgassen zit , ik kreeg van de monteur te horen dat dit vermoedelijk komt door een defecte injector... mvg ypke.
ypke
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 21 jan 2012, 01:22
Mijn Niva('s): Lada Niva 1.7i

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor Buster » 27 jun 2013, 07:26

Of een slechte lambda-sensor
Niva under construction
Avatar gebruiker
Buster
Lid 2015
 
Berichten: 2394
Geregistreerd: 26 aug 2005, 17:00
Woonplaats: Helchteren, Limburg
Mijn Niva('s): 1.6 1993
1.9D 1996

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor ladanivabelgium » 27 jun 2013, 07:33

veel te veel co moet door de kat bijgeregeld worden. Ik denk eerder aan:
- slechte temperatuursensor ecu (is NIET die van de meter)
- kapotte lambdasonde
- kapotte kat
Draco dormiens nunquam titillandus
Avatar gebruiker
ladanivabelgium
Site Admin
 
Berichten: 7368
Geregistreerd: 19 aug 2003, 06:45
Woonplaats: Kessel, België
Mijn Niva('s): Niva 1.9TD
Niva Cabrio restoproject
Niva 1.6 '78 restoproject
Lada 2101

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor Buster » 10 jul 2014, 08:40

Wat is het verbruik van een mono-point op LPG?
Niva under construction
Avatar gebruiker
Buster
Lid 2015
 
Berichten: 2394
Geregistreerd: 26 aug 2005, 17:00
Woonplaats: Helchteren, Limburg
Mijn Niva('s): 1.6 1993
1.9D 1996

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor JJNIVA » 14 jul 2014, 13:18

Beste Pieter,
Mijn belangstelling werd getrokken, omdat jij ook op LPG rijd.
Ikzelf heb onlangs de Landi Renzo MED injectoren laten vervangen (van zwarte naar groene) zodat de injectietijd weer redelijk viel in te stellen.
Het probleem met mijn auto was ook dat die door verkeerde LPG instelling de benzine afstelling ook veel te rijk zette. De motor liep niet meer geregeld met als gevolg CO2 veel te hoog, verbruik te hoog, geen maximum power etc. Dit probleem is bij mij ontdekt door de LPG specialist.
MVG, Jan
JJNIVA
Lid 2015
 
Berichten: 151
Geregistreerd: 01 feb 2012, 22:04
Woonplaats: Sittard NL
Mijn Niva('s): 17i LPG G3 2007

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor A26O4 » 14 jul 2014, 16:51

Het probleem is intussen opgelost. zoals jan al dacht: geen correcte motortemperatuur doorgestuurd naar de ecu.
Het probleem was een slecht contact.
Zeg maar Pieter als dat makkelijker is.
Avatar gebruiker
A26O4
Lid 2015
 
Berichten: 1880
Geregistreerd: 17 aug 2008, 15:33
Woonplaats: Kaprijke
Mijn Niva('s): 1600 87
1600 94
2105 91
2101 77

Re: Verdacht hoog verbruik

Berichtdoor nivageraardsbergen » 16 jul 2014, 11:36

ladanivabelgium schreef:veel te veel co moet door de kat bijgeregeld worden. Ik denk eerder aan:
- slechte temperatuursensor ecu (is NIET die van de meter)
- kapotte lambdasonde
- kapotte kat


of zoals ik gehad heb: ecu die niet werkt.....
Where the roads end, the adventure begins.....
Avatar gebruiker
nivageraardsbergen
moddereter
 
Berichten: 1779
Geregistreerd: 21 mei 2010, 05:35
Woonplaats: Deux-Acren
Mijn Niva('s): 1600 (1980)


Keer terug naar Motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron