NIVA 1.7i multipoint wil niet starten

Ontsteking, starter, laadcircuit, kabelbomen, aansluitingen enz..

Moderator: pietsky

NIVA 1.7i multipoint wil niet starten

Berichtdoor moulindubois » 09 mei 2016, 10:39

Hallo,

Ik heb sinds 10 jaar een 1.7i multipoint injectie. Sinds twee dagen wil hij niet meer starten.
Er gebeurt het volgende:
Ik zet het contact aan:
- rode lampjes oliedruk en laadstroom gaan branden, ik kan de ruitenwisser aanzetten
- motormanagementlampje brandt niet, de benzinepomp rechtsachter bromt niet
als ik de sleutel doordraai om te starten gaat het rode lampje van rem (niveau) branden en de startmotor draait niet.

Als ik de ecu probeer uit te lezen krijg ik de melding geen verbinding, zet contact aan.

Herkent iemand dit probleem?

Als de ecu problemen geeft draait de startmotor dan ook niet?

Hij heeft een nacht in het weiland gestaan, maar ik zie geen geknaagde draden.

weet iemand de functie van de grijze fusible link draad aan de pluspool van de accu?

groet

David Kooijman
moulindubois
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 28 sep 2013, 08:41
Woonplaats: Mary, 71 Frankrijk
Mijn Niva('s): niva uit 2005 bleu-petrol

Re: NIVA 1.7i multipoint wil niet starten

Berichtdoor Buster » 09 mei 2016, 12:14

Ben je zeker dat je ecu voeding heeft?
Niva under construction
Avatar gebruiker
Buster
Lid 2015
 
Berichten: 2394
Geregistreerd: 26 aug 2005, 17:00
Woonplaats: Helchteren, Limburg
Mijn Niva('s): 1.6 1993
1.9D 1996

Re: NIVA 1.7i multipoint wil niet starten

Berichtdoor moulindubois » 09 mei 2016, 12:38

Hoi,

mijn odbII meter gaat wel aan, dus ik denk dat hij stroom uit de ecu krijgt.
De 4 zekeringen zijn goed en er staat stroom op.
moulindubois
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 28 sep 2013, 08:41
Woonplaats: Mary, 71 Frankrijk
Mijn Niva('s): niva uit 2005 bleu-petrol

Re: NIVA 1.7i multipoint wil niet starten

Berichtdoor Buster » 10 mei 2016, 06:46

Heb je 1 op 2 stekkers op je ECU steken?
Controleer indien er geen losse kabel in de fiche zit van de ECU.

Normaal moet de starter bediend worden, ook al werkt de ECU niet. Leg ook eens een extra massakabel bij vanop de behuizing van de starter tot de min-pool van de batterij.
Niva under construction
Avatar gebruiker
Buster
Lid 2015
 
Berichten: 2394
Geregistreerd: 26 aug 2005, 17:00
Woonplaats: Helchteren, Limburg
Mijn Niva('s): 1.6 1993
1.9D 1996

Re: NIVA 1.7i multipoint wil niet starten

Berichtdoor Ram » 10 mei 2016, 09:02

Controleer de drie dikke roze kabels die op de alternator samen komen op goed contact.
Ram
Lid 2015
 
Berichten: 307
Geregistreerd: 15 okt 2011, 15:17
Woonplaats: mariakerke
Mijn Niva('s): 1.7i, 2001, paars
1.7i ,1996, bordeaux

Re: NIVA 1.7i multipoint wil niet starten

Berichtdoor moulindubois » 10 mei 2016, 10:28

Hoi,

ik heb 1 stekker op de ecu, het is een bosch 21214-1411020-20

ik ga draden op de alternateur controleren en een massa er bij zetten, ik laat het horen als er vooruitgang is.
moulindubois
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 28 sep 2013, 08:41
Woonplaats: Mary, 71 Frankrijk
Mijn Niva('s): niva uit 2005 bleu-petrol

Re: NIVA 1.7i multipoint wil niet starten

Berichtdoor Buster » 11 mei 2016, 06:48

Ik dacht nog aan iets, hoe zit het met de toestand van je batterij?
Is deze ook 10jaar oud? Dan kan het goed zijn dat deze gewoon stuk is.

Mocht het zijn, ik heb zulk een ECU met dezelfde onderdeelnummer op stock liggen die ik verkoop.
Niva under construction
Avatar gebruiker
Buster
Lid 2015
 
Berichten: 2394
Geregistreerd: 26 aug 2005, 17:00
Woonplaats: Helchteren, Limburg
Mijn Niva('s): 1.6 1993
1.9D 1996

Re: NIVA 1.7i multipoint wil niet starten

Berichtdoor Niva-sport » 12 jun 2016, 21:23

Check ook de stekers op de ecu. Ik heb hier eens water in gehad en één van de pennen was volledig verdwenen met als resultaat dat niets meer werkte.
Ik heb een tennisbal op mijn trekhaak
Avatar gebruiker
Niva-sport
Lid 2015
 
Berichten: 539
Geregistreerd: 18 feb 2006, 00:32
Woonplaats: Haarlem bij de IJmuidense zandbak
Mijn Niva('s): 1.7i, 2006, servostuur en arko

Re: NIVA 1.7i multipoint wil niet starten

Berichtdoor moulindubois » 22 jun 2016, 06:35

het probleem is opgelost. het zat in de dunne massadraad die van de accu naar de carroserie loopt.
moulindubois
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 28 sep 2013, 08:41
Woonplaats: Mary, 71 Frankrijk
Mijn Niva('s): niva uit 2005 bleu-petrol

Re: NIVA 1.7i multipoint wil niet starten

Berichtdoor pietsky » 22 jun 2016, 06:59

moulindubois schreef:het probleem is opgelost. het zat in de dunne massadraad die van de accu naar de carroserie loopt.


Gaarne een iets meer specifieke uitleg wat daar mis was met de massa kabel.
Dit kunnen verscheidene zaken zijn, vandaar de vraag.
Helaas Nivaloos op dit moment.
pietsky
moddereter
 
Berichten: 2047
Geregistreerd: 22 feb 2010, 19:17
Woonplaats: Kursk, Kursk Oblast, Rusland. Ribnita, Moldavië.
Mijn Niva('s): ..

Re: NIVA 1.7i multipoint wil niet starten

Berichtdoor Buster » 22 jun 2016, 08:37

Buster schreef:Ben je zeker dat je ecu voeding heeft?


Na de renovatie van mijn multipoint had ik hier ook last van, te veel nieuwe lak op het massapunt :lol:
Ben blij dat jou Niva terug draait. Vandaar dat ik deze suggestie als eerste naar boven bracht.
Niva under construction
Avatar gebruiker
Buster
Lid 2015
 
Berichten: 2394
Geregistreerd: 26 aug 2005, 17:00
Woonplaats: Helchteren, Limburg
Mijn Niva('s): 1.6 1993
1.9D 1996


Keer terug naar Electriciteit & ontsteking

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast